EM בוקאשי - משביח קרקע ומעשיר קומפוסט

תצוגות נוספות

בוקאשי EM משביח קרקע ומעשיר קומפוסט

תכשיר מיקרוביולוגי המכיל תרביות של חיידקים ופטריות. אלה מלוקטים מהטבע ומגודלים באופן מבוקר, אינם עוברים הנדסה גנטית והתכשיר אינו מכיל חומרים כימיים - הכול טבעי.
לבוקאשי שני שימושים עיקריים: כסטרטר מעולה לקומפוסטר וכדשן מעולה לקרקע. 
מסייע למיחזור קל ויעיל של אשפה אורגנית ביתית – בתהליך מהיר יותר, ללא ריחות רעים וללא מזיקים. החומר שיתקבל יהיה מפורק טוב יותר, זמין עבור הצמח ועשיר מבחינה מיקרוביאלית. משפיע על תהליך הקומפוסטציה ע"י כך שהוא מתווה את הכיוון עבור הבקטריות שפעילות בו (בקטריות תרמופיליות שיוצרות את החימום בערימה ואת הפירוק וחיטוי של הפסולת) ויוצר תהליך מבוקר. כתוצאה מכך תהליך הקומפוסטציה "יידלק" בקלות רבה יותר והתוצאות בהתאם. בנוסף, תרביות EM יעילות ביותר בסביבה שאינה אווירנית (אנ-אירובית). באופן הטבעי, בחוסר אוויר יתחיל בקומפוסט תהליך של ריקבון שידיף ריחות רעים, ימשוך אליו מזיקים וגם ייצר רעלנים שמזיקים לקרקע. הוספתEM בוקאשי תמנע את תהליכי הרקבון ותיצור במקומם תהליכים אנ-אירוביים של תסיסה (שידועים כמטיבים לסביבתם).


אופן השימוש
השימוש בבוקאשי פשוט, נוח ויעיל ביותר, וצורך השקעה של 2-3 דקות ביום. עם גמר הארוחה, משליכים את כל האשפה האורגנית לדלי ייעודי. כל פסולת אורגנית יכולה לעבור את התהליך. מומלץ שהשאריות לא יהיו גדולות מדי כדי לייעל את התהליך. מעל לשכבת השיירים מפזרים כחופן בוקאשי וסוגרים את הדלי בחזרה (תהליך הפירוק יעיל יותר בסביבה ללא אוויר) עד לארוחה הבאה. אם השאריות מכילות יותר דברים מהחי (בשר, ביצים וחלב), או אם חם באופן קיצוני, מומלץ להוסיף קצת יותר בוקאשי מהרגיל. כשהדלי מתמלא, מניחים אותו בצד להמשך תהליך ההחמצה למשך 10-14 ימים נוספים, ומתחילים להשתמש בדלי שני. לאחר מכן חופרים בור בגינה במקום שרוצים להעשיר בדשן אורגני מעולה, מרוקנים לתוכו את תכולת הדלי ומכסים לתחילת תהליך ההבשלה. כעבור כ-2-3 חודשים, כל שיירי המזון יהפכו לקומפוסט מעולה.
מומלץ לרכוש כמות דליים בהתאם לכמות האשפה האורגנית אותה אתם משליכים. אין צורך לרכוש דלי מיוחד, ועם זאת יש להקפיד שהדלי יהיה אטום לחלוטין ויכלול מסננת בתחתית שתאפשר לנוזלים להינגר למטה ושיהיה אפשרי לנקזם החוצה.
בשלב ההחמצה מצטבר בתחתית הדלי נוזל שהוא דשן נוזלי מרוכז ביותר. מומלץ לאוספו לתוך בקבוק באופן יומיומי ולהשתמש בו כשיש צורך בדישון יותר עשיר, בדילול במים ביחס של 1:1000 (יש להיזהר לא להשתמש בכמות גדולה מדי כדי לא לפגוע בצמחים). נוזל זה יעיל ביותר גם לפתיחת סתימות בדרכי הביוב.
כך האשפה האורגנית שלנו חוזרת אלינו כמשאב מעולה במקום פסולת מזיקה.


איחסון
תכשירי EM ישתמרו לאורך זמן בסביבה קרירה ומוצלת אך לא במקרר. טמפרטורה בטווח 10-25 מעלות תהיה אידיאלית.


כל מוצרי EM הנם:
* תכשירים פרוביוטיים, המכילים חיידקים ופטריות מועילים, המשפרים תהליכים פיזיולוגיים בצמח.
* משפרים את פוריות הקרקע ע"י יצירת מאזן חיובי של מיקרואורגניזמים.
* פועלים אנזימטית להפיכת יסודות ההזנה למסיסים וזמינים לצמח.
* מחזקים את מערכת השורשים ומגדילים את עמידות הצמח לתנאי אקלים קיצוני ולעקות שונות.
* מחזקים את עמידות הצמח בפני מחלות ומסייעים לדכא מחלות קרקע.
* חשובים במיוחד לגידולים אינטנסיביים, כגון עצי פרי, מדשאות ירקות וצמחים עונתיים בערוגות ובעציצים.

26.00 ₪

זמינות: אין במלאי

  • EM21

    טכנולוגיית EM (ראשי תיבות של Effective Microorganisms, מיקרואורגניזמים מועילים) פותחה לפני 35 שנה ע"י טרואו היגה, פרופסור לחקלאות ולגינון באוניברסיטת ריוקו שבאוקינאווה, יפן. מאז מוצרי EM משווקים ב-62 ארצות בעולם ונמצאים בשימוש מוצלח בקרוב ל-150 ארצות. החברה מקפידה לשווק את תכשיריה במחירים שווים לכל כיס, וניתן למצוא אותם הן במדינות מפותחות והן במדינות מתפתחות. חברת EM משתתפת בפרויקטים אקולוגיים שונים ברחבי העולם, נוקטת בצעדים פילנטרופיים במידת הצורך ובוחרת בקפידה רבה את מפיציה – כולם ארגונים ירוקים או ממשלות.

    תערובת EM מכילה את המיקרואורגניזמים: בקטריית חומצה לקטית, שמרים ובקטריית פוטו-סינטזה. תכשירי החברה מבוססים על העיקרון של יצירת איזון מיקרוביולוגי במערכת אקולוגית נתונה, בעזרת מיקרואורגניזמים שמטיבים עמה. תערובת המיקרואורגניזמים שבתכשירים יוצרת סימביוזה מיוחדת במינה, בה הפסולת של מיקרואורגניזם אחד, מזינה את האחר, וכך הם תומכים זה בזה. בנוסף, התערובת מייצרת ריכוז גבוה של נוגדי חימצון. כך נוצר מצב בו הקבוצה הדומיננטית במערכת תהיה קבוצת המיקרואורגניזמים המועילים, והמערכת תחזור להיות מערכת בריאה ומאוזנת.