ג'מוקה מציעה כלים לחיים בריאים: פרמנטה - קדירות כבישה והתססה, דונאבה - קדירות בישול יפניות, מנבטות מיוחדות וזרעים להנבטה ביתית וקלה.
גלו כיצד להכין מזון פרוביוטי טבעי עם קדירת התססה, לבשל בריא עם דונאבה, ולהנביט מזון-על טרי בבית עם המנבטות וזרעי ההנבטה.
ג'מוקה - כלים ומוצרים לחיים בריאים
₪349.00
קדירת כבישה עשויה חמר בעבודת יד - עיצוב ייעודי וחכם המאפשר תנאים אידיאליים לכבישה ומונע חדירה של חמצן הפוגע בתהליך. תהליך פשוט שמתאים לכובשים מתחילים או מתקדמים ומעשיר את המזון בחיידקים פרוביוטים החיוניים לבריאות שלנו.
קדירה להכנת ירקות מותססים (כבושים) בשיטה מסורתית של תסיסה. בנויה מחימר ייחודי עשיר בצורן, העובר שריפה בטמפרטורה של 1200 מעלות. ציפוי זגוגית שאינו מכיל עופרת ומתכות כבדות. הכינו בעצמכם ירקות כבושים שלכם בקדירה המסורתית - "פרמנטה" מבית jammoka. לירקות כבושים בעלי ערך תזונתי גבוה עשירים בפרוביוטיקה, ויטמינים (K,C,B12) מינרלים ואנזימי עיכול. המבנה המסורתי של הקדירה מאפשר תהליך תסיסה בתנאים אופטימליים: היעדר חמצן והפעלת לחץ קבוע על הירקות- באותה הדרך בה כבשו ירקות באירופה וסין זה מאות אלפי שנים. "פרמנטה" עברה בדיקה מקיפה של מכון התקנים הישראלי וכן עומדת בתקן ה-FDA. התהליך לוקח בין 3-5 שבועות בהם הטבע עושה בשבילנו את העבודה. הירקות הכבושים מהווים תוספת טעימה ובריאה לכל ארוחה. הערכה מגיעה עם מכסה, זוג משקולות חימר להפעלת לחץ וחוברת הדרכה. הקדירה כוללת מיכל כבישה ומכסה אטום לחמצן, זוג משקולות ליצירת לחץ וחוברת הוראות ומתכונים. להרחבת הידע בנושא כבישה והתססה, מומלץ לרכוש ביחד עם הספר "התססה מקומית". נפח הכלי: 3 ליטרים.ניתן לבחור מתוך מגוון גדלים וצבעים. מאחר שהכלים נוצרו בעבודת יד, כל כלי ייחודי וייתכנו הבדלים קלים בגוון ובמידות בין כלים בעלי אותו הנפח.
₪35.00
זרעי ברוקולי איכותיים להנבטה של חברת ג'מוקה לנבטי הברוקולי יתרונות בריאותיים רבים: הם מגנים ונלחמים בדלקות פנימיות, מסייעים באיזון לחץ הדם, ומסלקים רעלים מן הגוף. נבטי הברוקולי עשירים באנטיאוקסידנטים, סידן, אשלגן, גופרית וברזל, וכן בוויטמינים: A, C, E ו-B. לנבטי הברוקולי יש טעם עוקצני וייחודי, והם טעימים במיוחד עם גבינות ועגבניות. ישתלבו מצוין בכריכים, בסלטים וכנשנוש פיקנטי.
ללא ריסוס וללא חומרי הדברה. מתאים לגידול נבטי ברוקולי בלבד. הזרעים מגיעים בשקית אטומה של 100 גרם. הוראות הנבטה בהמשך הדף.
₪114.00
מנבטה ביתית חדשה מבית ג'מוקה, לגידול נבטים ונבטוטים בתנאים אופטימליים, בקלות רבה ובזמן קצר. המנבטה מורכבת מצנצנת זכוכית בעלת מכסה רשת מיוחד, לאיוורור ולסינון קל של מי ההשריה וההשקיה. מגיעה בנוסף עם כן מיוחד, בעל תחתית אליה ניגרים עודפי הנוזלים לאחר ההשקיה. מתנה אסתטית, שאינה תופסת הרבה מקום, מושלמת למנביטים מתחילים וממשיכים, שמעוניינים להוציא את המיטב מזרעים ומקטניות ביעילות וללא מאמץ.
₪15.00
זרעי אלפלפא (אספספת או תלתן) איכותיים להנבטה, של חברת ג'מוקה. נבטי אלפלפא עשירים בחלבון, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ וחומצות אמינו. בנוסף, הם מכילים את כל חומצות השומן החיוניות ושמונה אנזימים החיוניים לעיכול. מכילים את הוויטמינים: A, B, C, E, K, U בזרעי האלפלפא מצויים הוויטמינים ההכרחיים לקרישת הדם. בעת לקיחת תרופות לדילול דם מומלץ להתייעץ עם רופא מכיוון שהאלפלפא יעילה עד כדי כך שאכילתה יכולה להפריע או להגביר את ההשפעות של התרופה. נשים בהריון - מומלץ להתייעץ עם רופא לפני אכילה מוגברת של נבטי אלפלפא. נבטי האלפלפא הכי טעימים בסלט, בכריך או כנשנוש, וגם ילדים אוהבים אותם מאוד.
ללא ריסוס וללא חומרי הדברה. מתאים לגידול נבטי אלפלפא בלבד. הזרעים מגיעים בשקית אטומה של 100 גרם. הוראות הנבטה בהמשך הדף.
₪202.00
מנבטת חרס טרקוטה (אדמה אפויה) בעבודת יד. מנבטת חרס אידיאלית לגידול נבטים משום שהיא שומרת על הלחות ומחקה את התנאים שמקבלים זרעים שנובטים באדמה. בעלת שלוש קומות בצורת משושה, תחתית לניקוז נוזלים ומכסה. מבנה המנבטה מאפשר חסימה של האור כשהזרע בתחילת הנביטה, ואוורור ופתיחה לאור תוך כדי שהנבט גדל.
חימר הטרקוטה שומר על הנבטים לחים, מאווררים וקרירים - ולכן דורש פחות מים.
העיצוב היפה שלה נראה נפלא בכל מטבח.
ההנבטה הביתית מאפשר לייצר מגוון עצום של נבטים ונבטוטים בקלות ובזמן קצר. מתאימה לכל סוגי הזרעים.
כולל: 3 מגשים, תחתית ומכסה.מידות: 19x19x31 ס"מ. משקל - 3.3 ק"ג.
תוצרת איטליה, חברת GEO.₪40.00
תהליך ההנבטה מעולם לא היה פשוט יותר! נבטוטית - שקית הנבטה רב-פעמית, עשויה המפ, להנבטה קלילה ונוחה, רק לטבול ולתלות!
אופן שימוש: * שוטפים ומנקים את הזרעים ומשרים ללילה. * שוטפים את השקית במים חמים. * מעבירים את הזרעים המושרים לתוך השקית וממלאים עד ל-2/3 מהשקית. * מניחים את השקית הלחה במקום מאוורר ללא שמש ישירה. * טובלים את השקית במים פעמיים ביום. במזג אויר חם ממולץ לטבול יותר. * משך ההנבטה: בין 2-3 ימים.
הזרעים מוכנים לאכילה מיד עם תחילת הנביטה. הופעת שורשון קטן לאחר יומיים-שלושה הינו סימן הנביטה הראשון. חלק מהנבטוטים מוכנים לאכילה כפי שהם, טריים, ללא בישול, כמו עדשים ומאש, שמאוד מהירים להנבטה. יש קטניות הדורשות בישול קצר לאחר הנביטה כמו חומוס, שעועית, סויה, פול ואפונה.
לניקוי, יש להפוך את השקית ולשטוף במים חמים.
₪160.00
מנבטה חדשנית מבית ג'מוקה, מתאימה לגידול נבטים בתנאים אופטימליים, בקלות רבה ובזמן קצר. המנבטה מורכבת משלושה מגשי הנבטה ומגש תחתון לאיסוף עודפי המים. עשויים פלסטיק עמיד ואיכותי. כל מגש מחולק לארבעה חלקים כדי לאפשר הנבטה של מגוון סוגי זרעים בכל קומה בו זמנית. המנבטה מתאימה לזרעים מכל סוג וגודל. מנקזת היטב את המים ושומרת על לחות הזרעים. קלה לניקוי וחסכונית במקום.
הוראות שימוש * שוטפים ומנקים את הזרעים ומשרים ללילה. * מפזרים בכל חלק של המגש את הזרעים בשכבה דקה. * משאירים את המנבטה במקום ללא שמש ישירה. אפשר על השיש במטבח. * מרטיבים מספר פעמים ביום. * משך ההנבטה בין יומיים לשלושה.
הזרעים מוכנים לאכילה מיד עם תחילת הנביטה. הופעת שורשון קטן לאחר יומיים-שלושה הנו סימן הנביטה הראשון. חלק מהנבטוטים מוכנים לאכילה כפי שהם, טריים וללא בישול, כמו עדשים ומאש. יש קטניות הדורשות בישול קצר לאחר הנביטה כמו חומוס, שעועית, סויה, פול ואפונה.
יש להשתמש רק בזרעים שמיועדים לגידול נבטים. אין להשתמש בזרעים המיועדים לזריעה באדמה לגידול נבטים למאכל.
₪35.00
זרעי צנונית איכותיים להנבטה, של חברת ג'מוקה עלי הצנונית עשירים בברזל, אשלגן, סידן, מגנזיום, זרחן ונתרן. הגבעול האדום מכיל מינרל בשם "מוליבדל", שמסייע בבעיות במערכת השתן ובכבד. נבטי הצנונית תורמים לחיזוק השרירים, שיפור הראייה ומשפרים את העיכול. עשירים בוויטמינים: A, B1, B2 ו-C.
ללא ריסוס וללא חומרי הדברה. מתאים לגידול נבטי צנונית בלבד. הזרעים מגיעים בשקית אטומה של 100 גרם. הוראות הנבטה בהמשך הדף.
₪285.00
כלי חימר יפני לבישול מגוון סוגי תבשילים, בציפוי גלזורה שנשרפה ב-1,200 מעלות צלזיוס. המבנה העגול והחרס שומרים על חום אחיד בחלל הכלי במהלך הבישול וכך מקנה הדונאבה טעם ייחודי, מועצם ועשיר לכל תבשיל. בדונאבה ניתן לבשל בתנור או על הגז והוא מתאים במיוחד ל-One pot meal - ארוחה שלמה בסיר אחד. סיר קל לתחזוקה שמשתבח עם הזמן.
* מיוצר בסין בתנאים הוגנים ומקרמיקה איכותית. * הגלזורה עוברת בדיקה נוספת בארץ לשלילת הימצאות מתכות כבדות. * עומד בתקן ה-FDA. * נפח: 3 ליטר
הדונאבה מתאים לשלל סוגי תבשילים: נזידים, אורז ,מרכים,קדירות בשר ועוף, תבשילי ירקות ועוד ועוד... קל לבשל בדונאבה: מכניסים את מרכיבי המנה, מבשלים כמה שעות ומגישים סיר חרס מלא בכל טוב, מזין וטעים להפליא. איך מטפלים בדונאבה? * שטיפה ידנית, לא מומלץ להדיח. לאחר השטיפה יש לנגב היטב או לייבש הפוך על מגבת. * אין להשרות במים וסבון לפרק זמן ארוך. * בעת הניקיון והבישול יש לשפשף את הסיר בעדינות על מנת לא לפגוע בציפוי הגלזורה. * אין לחמם ללא נוזלים - תמיד דאגו שבסיר יש נוזלים: שמן, מים או רוטב.₪599.00
קדירה להכנת ירקות מותססים (כבושים) בשיטה מסורתית של תסיסה.
בנויה מחימר ייחודי עשיר בצורן, העובר שריפה בטמפרטורה של 1200 מעלות. ציפוי זגוגית שאינו מכיל עופרת ומתכות כבדות.
הכינו בעצמכם ירקות כבושים שלכם בקדירה המסורתית - "פרמנטה" מבית jammoka. לירקות כבושים בעלי ערך תזונתי גבוה עשירים בפרוביוטיקה, ויטמינים (K,C,B12) מינרלים ואנזימי עיכול.
המבנה המסורתי של הקדירה מאפשר תהליך תסיסה בתנאים אופטימליים: היעדר חמצן והפעלת לחץ קבוע על הירקות- באותה הדרך בה כבשו ירקות באירופה וסין זה מאות אלפי שנים.
"פרמנטה" עברה בדיקה מקיפה של מכון התקנים הישראלי וכן עומדת בתקן ה-FDA.
התהליך לוקח בין 3-5 שבועות בהם הטבע עושה בשבילנו את העבודה. הירקות הכבושים מהווים תוספת טעימה ובריאה לכל ארוחה.
הערכה מגיעה עם מכסה, זוג משקולות חימר להפעלת לחץ וחוברת הדרכה.
נפח הכלי: 10 ליטרים.











